Follow us:

  • White Facebook Icon
  • White LinkedIn Icon
  • White Google+ Icon
  • White Google Places Icon

Copyright © 2019  nk constructions. All Rights Reserved.                         Powered by WIX. Designed by nk constructions.

ΕΡΓΟ: Διώροφη μονοκατοικία με υπόγειο

ΘΕΣΗ: Οδός Πίνδου 10, Ηγουμενίτσα

 

ΦΑΣΗ ΕΡΓΟΥ: Περατωμένο

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 2007-2008, 2010-2011

Το ακίνητο βρίσκεται σε μία αναπτυσσόμενη περιοχή με πολλές νεόκτιστες μονοκατοικίες αλλά και πολυκατοικίες. Επιδίωξη ήταν με τον σχεδιασμό να προκύψει μια ήπιας δόμησης κατασκευή λόγω και του μικρής επιφάνειας οικοπέδου. Έτσι επιλέχτηκε η λύση της διώροφης μονοκατοικίας δίνοντας τη δυνατότητα εκμετάλλευσης των ειδικών διατάξεων περί χαμηλών κτιρίων του σχετικού άρθρου, όπως ίσχυε με τον παλιό ΓΟΚ, επιτρέποντας στο κτίριο να «τραβηχτεί» πιο κοντά στο πίσω όριο του οικοπέδου, ώστε να έχει τη μέγιστη δυνατή απόσταση από τον ανηφορικό δρόμο και το μπροστινό όριο του οικοπέδου.

Στο εξωτερικό του κτιρίου κυριαρχεί η μοντέρνα αισθητική με προβόλους (εξώστες), τις αρχιτεκτονικές προεξοχές στα παράθυρα, την πέργκολα από μέταλλο και ξύλο και την περίφραξη με τα οριζόντια στοιχεία της. Τα χρώματα που επιλέχθηκαν για να ενισχυθεί ο σύγχρονος χαρακτήρας της κατασκευής είναι κυρίως σε τόνους του γκρι με χρωματική διαφοροποίηση κάποιων επιμέρους στοιχείων όπως τα ψηλά στηθαία στους εξώστες που έγιναν σε κόκκινο χρώμα και οι αρχιτεκτονικές προεξοχές σε δύο παράθυρα της πλάγιας όψεις (σκούρο γκρι και κόκκινο).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η εσωτερική διαμόρφωση της οικίας έγινε με γνώμονα τη λειτουργικότητα των χώρων, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών μιας πενταμελούς οικογένειας με τη δημιουργία στο ισόγειο του χώρου σαλονιού-τραπεζαρίας, κουζίνας και ενός WC και στον όροφο των χώρων υπνοδωματίων και λουτρού και στο υπόγειο βοηθητικών αποθηκευτικών χώρων καθώς και χώρου playroom και ξενώνα.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι τα πλακάκια μεγάλου μεγέθους σε απόχρωση ανοιχτού γκρι στα δάπεδα, ξύλο δρυς στην εσωτερική σκάλα, γυαλιστερή λάκα στα έπιπλα κουζίνας, μαύρος γρανίτης στο τζάκι.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έμφαση δόθηκε στην ενεργειακή απόδοση του κτιρίου με την τοποθέτηση ενδοδαπέδιας θέρμανσης σε όλους τους χώρους που λειτουργεί με αντλία θερμότητας, κλιματιστικών μονάδων, ενεργειακών κουφωμάτων, θερμομόνωσης στους τοίχους και στην οροφή του κτιρίου.

Τέλος, ο περιβάλλον χώρος μελετήθηκε έτσι ώστε ένα μέρος του να είναι λειτουργικού χαρακτήρα (πάρκινγκ, χώρος διασκέδασης κλπ) και ένα άλλο μέρος του να αποτελείται από πράσινο, με ψηλά φυτά από τη μία μεριά που προσφέρουν τον απαραίτητο σκιασμό αλλά και ιδιωτικότητα, με φυτά χαμηλότερου μεγέθους από την άλλη που δημιουργούν ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα και ακόμη, κάποια δένδρα όπως ροδιές, λεμονιές κλπ για την εκμετάλλευση των καρπών τους.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now